Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Η ώρα των προβάτων


Περί προβάτων
Παράδειγμα
Πρόβατο είναι η φοιτήτρια που στόλισε θλιβερά την γκαρσονιέρα της στο πνεύμα των Χριστουγέννων, πηρέ τις φίλες της και πήγαν να δουν το ‘ new moon’ , μόλις βγήκε ο Pattinson είπε ‘πω πω καυλαρος’ –χρησιμοποίησε δηλαδή μια ‘βρώμικη’ λέξη για να αποκαλύψει τις πιο κρυφές και καυτές της σκέψεις για το άλλο φύλο και το σεξ.
Γιατί είναι πρόβατο όμως η κοπέλα?
Στόλισε το σπιτάκι όπως τις έμαθαν να κάνει πάντα τα Χριστούγεννα, το έκανε, ίσως χωρίς να νιώσει κάποια χαρά, κάποια αλλαγή, κάποια ανανέωση ή λίγη θαλπωρή. Απλά τις έμαθαν να το κάνει , επιβάλλεται να χαρεί αφού ήρθαν τα Χριστούγεννα.
Μετά πήγε και είδε μια ταινία, που έμαθε να τις αρέσει, χωρίς να ξέρει γιατί, επειδή είναι ‘της μόδας’, επειδή παίζει ο ‘Pattinson’ που μπορεί να μην της αρέσει καν.. Μια φίλη της για να κάνει την διάφορα θα πει ‘έμενα δεν αρέσει ρε, είναι κάπως το ύφος του, δε ξέρω’ , αν και ανοργασμική κι ανέραστη, θα το πει επειδή θέλει να κάνει την διάφορα, να δείξει ότι έχει διαφορετικό γούστο.
Αυτές οι κοπέλες είναι οι ίδιες που παλαιοτέρα άκουγαν, Βανδή μετά green day Πρόβατα. Έχουν και face book και κάνουν σχόλια η μια στην άλλη ‘apisteuti photo, ise thea agapiiiii mou!!!!!!!!!!!’ kai ‘lol ne emeis eimaste autes oi treles……….!!!!!!!!!!!! Hahahahaha
παρακμή.
Ετσι είναι οι περισσότεροι, αν είσαι ωραία γκόμενα και φaσώνεις κόσμο μην νομίζεις ότι δεν είσαι πρόβατο, σίγουρα πήρες και συ ‘ugg’.
Το νέο χρυσούν γένος λοιπόν επηρεασμένο από την τηλεόραση και το διαδίκτυο μοιάζει τυφλό, κλεισμένο σε κλουβί. Δεν είναι όλοι οι καλοί μαθητές και έξυπνοι. Δεν είναι όσοι βαριούνται χαζοί αλλά όλοι παίζουν μπάλα μονίμως στο ίδιο γήπεδο. Λίγοι κάνουν τα δικά τους ανώνυμα όνειρα, οι εγκέφαλοι μας είναι ίδιοι, με μικρές διαφορές. Τα όνειρα και οι ανησυχίες μας το ίδιο.
Δεν υπάρχει εξαίρεση στον κανόνα που λέει ότι όλοι πιστεύουμε ότι είμαστε μοναδικοί. Δεν είμαστε όλοι μοναδικοί. υπάρχουν οι μοναδικοί και οι μάζες, υπάρχουν οι ανεξάρτητοι και οι εξαρτημένοι, κάποιοι χαίρονται την στιγμή και άλλοι διασκεδάζουν στις αργίες. Θα μιλήσω άλλη φορά για τους μοναδικούς, τα ανήσυχα μυαλά.

1 σχόλιο:

  1. Μιχάλη...Βασικά...Τολμώ να πω ότι συμφωνώ παρ'όλα αυτά ίσως να έχω κάποιες μικρές εώς απειροελάχιστης σημασίας ενστάσεις...
    Γενικώς η μαζοποίηση ανθρώπων είναι όντως ένα υπαρκτό φαινόμενο και ισχύει σ'όλους τους τομείς..Εγώ μέχρι πριν λίγο καιρό ήμουν φανατικά αντιδραστικός σε άτομα που είχαν τη συμπεριφορά που περιέγραψες..Όμως στους περισσότερους παρατήρησα τ'ότι παρά το πρότυπο ζωής που ακολουθούσαν,υπήρχε συνείδηση. Του στύλ: "ναι,ξέρω ότι κάνω μαλακίες αλλα΄γουστάρω να ζω έτσι και δε με ενδιαφέρει...".Ίσως και να ήταν δικαιολογία βέβαια.
    Οπότε,χωρίς να αναιρώ τα λεγόμενα σου(που 99,8% συμφωνώ) ας κρατήσουμε μία πισινή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή