Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Ανατροπή

Το studio της Ανατροπής του Πρετεντέρη το βράδυ της Δευτέρας μετατράπηκε σε πιθηκοφωλιά (ξανά). Βεβαίως το φλέγον θέμα της απόκτησης ή μη πολιτικών δικαιωμάτων από τους νομίμους μετανάστες, η αυστηρότητα των κριτηρίων, το αν πρέπει ή όχι να προηγηθεί του σχετικού νομοσχεδίου δημοψήφισμα, και τα περί ιθαγενείας των μεταναστών δεύτερης γενιάς, άξιζαν το δίχως άλλο της προσοχής και παρακολούθησης μας.
Πριν 3 χρόνια ο çotir nini έγινε Σωτήρης Νινης και φόρεσε την φανέλα με το εθνόσημο οδηγώντας την εθνική νέων στον τελικό του ευρωπαϊκού κυπέλλου, αποκτώντας αυτόματα πολιτικά δικαιώματα, ταυτότητα και λοιπά. Όλα αυτά τα δικαιώματα , ο Πλευρης που προφανώς πανηγύριζε που η πολυαγαπημένη του χωρά έφτασε στον τελικό μια ευρωπαϊκής διοργάνωσης, δεν τα αναγνώρισε σε μια έγχρωμη φοιτήτρια, της οποίας οι γονείς ήρθαν ως φοιτητές πριν 20 περίπου χρόνια από την Νιγηρία, και η όποια έχει καθαρά ελληνική συνείδηση και δεν γνωρίζει άλλη γλωσσά και ‘κουλτούρα’(..) πλην της ελληνικής. Αφήνει δηλαδή ο Πλευρης την εν λόγω φοιτήτρια με μια εύθραυστη αδεία παραμονής στην ουσιαστική χώρα της, την ώρα που ο –καθεαλλοπαρα- παναγιότατος Άνθιμος συνέκλινε στην ιδία κατεύθυνση και θέση.αν
Θέτει ο ΛΑ.Ο.Σ θέμα δημοψηφίσματος. Βλέπω τα νούμερα από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης περί πραγματοποίησης η μη του δημοψηφίσματος και βγαίνει συνολική εικόνα ότι ο λαός θέλει δημοψήφισμα. Διαφωνώ κάθετα, ο ΛΑ.Ο.Σ εκβιάζει το δημοψήφισμα με μόνο στόχο την πόλωση και την δημοκρατιοφανή εκμετάλλευση της ξενοφοβίας και απώτερο σκοπό την ψηφοθηρία. Αυτό είναι το προφανές και το εύκολο. Θα με ενδιέφερε να είμαι ερευνητής της ανάπτυξης και εξέλιξης των μεθόδων επικοινωνιακής πολίτικης ..
Ανάμεσα στην ρουτίνα της ελληνικής προχειρότητας, στην συνεχώς αυξανομένη ροη παρανομών μεταναστών στην χώρα μας (λογω της γεωγραφικής της θέσης αλλά και της …ρουτίνας της ελληνικής προχειρότητας), στην αμφιβολία ότι θα θεσπιστούν ικανά κριτήρια παραχώρησης του εκλογικού δικαιώματος, στην πιθανή κατά πολλούς ανιστόρητους μελλοντική αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας και την ξενοφοβία, καλούμαστε να βρούμε ισορροπία. Αναμφίβολα πρέπει οι αλλοδαποί να έχουν κάποια πολιτικά δικαιώματα, θεωρώ τα 5 χρόνια μικρό χρονικό διάστημα για να κατορθώσει κάποιος μετανάστης να δημιουργήσει πολιτική συνείδηση (θα έλεγα τουλάχιστον 8) και είμαι κάθετα αντίθετος στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος αφού θεωρώ τον ‘δήμο’ φυσικά ανίκανο να ψηφίσει με γνώμονα το καλό της χωράς, όποια και να είναι η ψήφος του.
Αλλά τη σημασία έχουν αυτά την ώρα που χώρισε η Μενεγακη

5 σχόλια:

  1. pisteuw oti uparxoun allodapoi pou einai pio ellhnes apo ola auta ta tomaria..otan kleboun lefta apo to kratos,otan exoun metatrepsei se bourdelo olh th xwra oi allodapoi tous eftaiksan..dhladh agapoun tin ellada kai ta kanoun auta,ama thn misousan ti tha ginotan??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mono pou auto pou les distihws einai grafeiokratika aniparkto kai ara ellinika aniparkto. i ellada gia kapious einai tamiaki mihani, einai mia poutana pou tin gamane oso theloun. tin wra pou gia kapious allodapous einai enas paradeisos tis eukerias kai mia nea arhi. gia kapious omws.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. koita den prokeitai na theopoihsw oute tous allodapous alla oute kai emas tous ellhnes..uparxoun kai orismenoi allodapoi pou kleboun,skotwnoun kai kai,alla opws uparxoun kai tetoioi ellhnes..to thema einai oti toulaxiston oi oikonomikoi metanastes pou erxodai gia mia kalyterh zwi prepei na tous sebomaste giati kai meis kapote stis amerikes kai stis germanies tin bgazame..ektos an to skinhead einai ths modas!ti na pw....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προτού ο Αδωνις Γεωργιάδης γίνει... κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο Καρατζαφέρης... εθνάρχης [όπως ακούστηκε στη Θεσ/νίκη στην εθνική τους συνδιάσκεψη, βασικά στο φεστιβάλ τρόμου που διοργάνωσαν] χρειάζεται να αφυπνιστούν τα ανακλαστικά της κοινωνίας... αυτή έφερε τα φίδια στη Βουλή και τώρα γεννάνε τα αυγά τους όπου σταθούν κι όπου βρεθούν καθώς είναι 'εκλεγμένοι αντιπρόσωποι'... ε, ρε Παπαδόπουλε, δεν πέθανες τελικά... είχες πολλά εξώγαμα, μια χαρά τα κατάφερες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. pantws i iparksi kai twn dio akrwn(me ta opia enantionomai) isws prosferei mia themiti politikokoinwniki isoropia

    ΑπάντησηΔιαγραφή