Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Eορταστικό outro


. Η μαζική ευτυχία της του χρόνου αλλαγής, ατόνησε απότομα από την τρίτη κιόλας μέρα του. Αποδεικνύει η πολλαπλή αποστολή ευχετήριων πρωτοχρονιάτικων μηνυμάτων ποσό αγαπημένοι είμαστε μεταξύ μας? μήπως σκέφτηκες να μην στείλεις σε όλους το ίδιο sms για να μην το καταλάβουν και παρεξηγηθούν? Προτίμησες το ‘χρόνια πολλά Γιάννη’ από το ‘χρόνια πολλά’ επειδή το ‘χρόνια πολλά Γιάννη’ είναι κάπως πιο προσωπικό? Κάποιοι μέτρησαν τα μηνύματα στα κινητά τους για να δουν πόσοι τους θυμήθηκαν και πόσοι τους απάντησαν, άλλοι παρεξηγηθήκαν και μερικοί δεν είχαν το κινητό στο μυαλό τους. Η μονάδα μέτρησης ‘ευχετήριο sms’ μετρά την αγάπη και την αλληλεγγύη. Από αυτούς που σου έστειλαν μήνυμα πόσοι σε βάζουν πάνω από το ατομικό τους συμφέρον? Αυτοί που πραγματικά σε αγαπούν. Η μαμά και ο μπαμπάς σου δηλαδή? Καλή χρονιά. Μήπως εννοούμε ‘τυχερή χρονιά’? μήπως δεν εννοούμε τίποτα? Μήπως επωφελούμαστε της εορτής ολίγων τι για να επανασυνδεθούμε ανταλλάσσοντας ευχές με κανένα νιμού? Οι συγκυρίες θα βοηθήσουν και φέτος αυτούς που κάνουν σωστές επιλογές και μόνο.
Και δεν ήταν η τιμητική της αγάπης μόνο αλλά και της διασκέδασης.
Στις γιορτές αν μη τι άλλο δεν μπορείς να μην διασκεδάσεις. Απαγορεύεται. Είναι ένας από τους άγραφους κοινωνικούς νόμους. Η εσωστρέφεια, η μοναξιά ,η παρακμή και η θλίψη των ατόμων που δεν γιόρτασαν για δικούς τους λόγους, διπλασιάστηκε μέσα στα φωτάκια. Προσωπικά δεν είχα κάτι να με απασχολεί και γιόρτασα κι εγώ. Γιόρτασα χωρίς να πιω ούτε μια σταγόνα αλκοόλ και πηγαίνοντας σε σπίτια. Είδα πολλούς που ήθελα να δω και όσους δεν είδα τους σκέφτηκα. Ντύθηκα όπως ντύνομαι τις γκρίζες καθημερινές και δεν μου πέρασε από το μυαλό καν να πάω σε club. Ξέρω ότι κάποιες φόρεσαν γόβες ενώ δεν μπορούν να περπατήσουν με αυτές, και ότι πολλοί αγχωθήκατε μήπως και δεν διασκεδάσετε γιατί μετά δεν θα έχετε τι να πείτε με τις παρέες σας για την πρωτοχρονιά.Δεν ήταν κακό το 2009, εσύ ήσουν κακός στο 2009. Η διασκέδαση λοιπόν πήρε κι έδωσε. Με μπουζούκια, parties, clubs, μεθύσια, ναρκωτικά, σεξ ,κέρατα, αφροδίσια νοσήματα. Η οικογενειακή θαλπωρή είναι γενικά passé, μόνο οι τελευταίοι ρομαντικοί την εκτιμούν. Θα ήταν ανάσα για την οικονομική κρίση η δημιουργία μια ψευδοπρωτοχρονιάς, μιας μέρας δηλαδή που θα την γιορτάσουμε για κάποιο λόγο σαν την πρωτοχρονιά.
Το εορταστικό outro μου προκαλεί σκέψεις τύπου ‘ουδέ κακό αμιγές καλού’ και ‘κάθε τέλος μια καινούργια αρχή’- αφού άρχισαν οι εκπτώσεις, και οι εκπτώσεις μας κάνουν να νιώθουμε επιτυχημένοι επενδυτές με τις αγορές μας. Οι χριστουγεννιάτικοι έρωτες παύουν άμα τη λήξει των εορτών. Τώρα, για καμία εβδομάδα θα παίξουν χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις, θα αφήσουμε στολισμένα τα δέντρα και θα φάμε τα τελευταία μελομακάρονα. Τα διαγωνίσματα και οι εξεταστικές περιμένουν και θα πάω Ολλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου